Overslaan naar content

Hanneke

maakt het verschil voor Sjoke

"Door haar geduld en stimulans durfde ik steeds meer"

In december 2018 verandert Sjoke’s leven compleet. Ze wordt getroffen door een herseninfarct en belandt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Fysiotherapeut Hanneke leert haar weer vertrouwen hebben in zichzelf.

Onzekere tijd

Sjoke weet het nog als de dag van gisteren. Ze vertelt: "Ik kon niets meer. Ik was verlamd en kon heel moeilijk praten. Mijn wereld stond op zijn kop". Samen met fysiotherapeut Hanneke blikt ze terug op deze periode. “Vooral in het begin vond ik het erg moeilijk. Ik was heel onzeker, bang om te lopen bijvoorbeeld”, vertelt ze verder. “In het begin was dat ook moeilijk doordat je ook veel last van spasmes”, herinnert Hanneke zich. Hanneke was als fysiotherapeut nauw betrokken bij het revalidatieproces van Sjoke. “Hanneke heeft echt veel voor mij betekend”, vertelt Sjoke.

Gewoon weer proberen

Hanneke: ”Het is confronterend om mensen van je eigen leeftijd te zien in zo'n situatie. Dan pas besef je: dit had mij ook kunnen overkomen". Dat gevoel wordt bevestigd als er nog meer raakvlakken zijn. Sjoke woont in Dokkum, een stad waar Hanneke zelf enkele jaren heeft gewerkt. "Dat schept toch een soort band", vertelt Hanneke. Sjoke: “Ik heb heel veel aan Hanneke gehad. Ze heeft me altijd goed bijgestaan en zeker in het begin veel geduld met me gehad. Toen ik toe was aan meer uitdaging zag Hanneke dat. Ze stimuleerde me steeds om die stap extra te zetten en het gewoon weer te proberen".

Een ijsje als afscheid

Als Sjoke terugkijkt op haar revalidatietraject, straalt ze van enthousiasme. Ze praat vol lof over deze uitdagende fase in haar leven. Sjoke legt uit: "Nu ik erop terugkijk, realiseer ik me dat ik eigenlijk een geweldige tijd heb gehad, ondanks de moeilijke momenten die ik heb doorgemaakt. Ik heb een sterke band opgebouwd met mede-revalidanten en er zijn zelfs bijzondere vriendschappen ontstaan. Als therapeut heeft Hanneke heeft een waardevolle rol gespeeld in dit proces omdat ze mij écht zag. Haar geduld en natuurlijke manier van stimuleren, hebben voor mij het verschil gemaakt." Op de laatste dag van haar klinische revalidatieperiode hebben zij en Hanneke samen een ijsje gegeten in het dorp. "Een mooie afsluiting van een bijzondere periode", besluit Sjoke.

Waardevolle rol

Hanneke vindt het bijzonder om te horen hoe Sjoke terugkijkt op haar revalidatieperiode. Ze voelt zich dankbaar dat ze een waardevolle rol heeft kunnen spelen in dit proces. Hanneke benadrukt: "Het raakt me om te horen hoe Sjoke met zoveel enthousiasme praat over haar revalidatie, ondanks de moeilijkheden die ze heeft ervaren. Het feit dat ze zegt dat ze eigenlijk een fantastische tijd heeft gehad, ondanks de uitdagende momenten, vind ik een mooie waardering van mijn werk". 

Over Hanneke

Hanneke werkt sinds 2015 als fysiotherapeut bij Revalidatie Friesland. Eerst op de locatie in Dokkum en sinds 2018 op locatie Beetsterzwaag.

"Het is bijzonder om te merken dat mijn behandeling niet alleen een positieve impact heeft gehad op het fysieke herstel, maar ook op het emotionele welzijn. Dat iemand daardoor toch met een goed gevoel terug kan kijken op een moeilijke periode is voor mij heel waardevol."

Lees meer medewerkersverhalen >>Job alert

Wil jij ook het verschil maken? Bekijk onze vacatures of schrijf je in voor onze job alert.