Skip to content

Onze collega's

Maken het verschil

Iedere dag staan onze 600 collega's klaar om mensen te helpen. Helpen het leven weer op te pakken na een ongeval, aandoening of ziekte. Al deze mensen samen zorgen voor mooie verhalen. Verhalen over hoop, vreugde en veerkracht. Ook verhalen over die éne persoon die het verschil maakte. Die het nét een beetje anders deed. Revalidatie Friesland is trots op deze verhalen en riep revalidanten op hun verhaal over die ene persoon te delen.

Eline over Martine

"Zij hield mij een spiegel voor"

Het is een donkere periode voor Eline (23 jaar) als ze na 6 operaties aan haar hand continu pijn houdt. De pijn is zo hevig dat zelfs alledaagse dingen niet meer lukken. Eline: “Ik werd zo opgeslokt door de pijn dat ik vergat te leven.” Psycholoog Martine zorgt voor het kantelpunt. “Zij hield mij een spiegel voor,” vertelt Eline in een openhartig gesprek met Martine.

Lees verder >>

Tessa over Rixt

"Ze is meer dan alleen een fysiotherapeut"

Het is donderdagmiddag 15.00 uur. Het favoriete moment van de week voor Tessa. Tessa is 9 jaar en heeft de ziekte van Pompe. Een erfelijke spierziekte waarbij de spieren steeds zwakker worden. Sinds een jaar is ze volledig rolstoel gebonden. Iedere donderdagmiddag zwemt ze samen met haar favoriete fysiotherapeut Rixt. “Tessa is gek op Rixt. Ze is meer dan alleen een fysiotherapeut", zegt Tessa’s moeder Armanda. Lees verder >>