Overslaan naar content

Meindert Visser

‘Waardevol van beide kanten’

 Meindert Visser (66) werkt al 13 jaar met veel plezier als vrijwilliger bij Revalidatie Friesland. Onlangs werd hij in het zonnetje gezet vanwege zijn 12,5 jarig jubileum! Meindert: “Het geeft mij veel voldoening.”

Met veel plezier

Meindert vertelt waarom hij dit vrijwilligerswerk zo graag doet. Meindert: “Het werken met de mensen doe ik met veel plezier. Door even tijd met ze door te brengen zie je mensen opleven. Je doet even iets anders en zorgt voor een beetje afleiding. Vaak maak ik een praatje en ga een stukje wandelen. Dit geeft gewoon veel voldoening”.

Het heeft me geholpen

Ook voor Meindert zelf blijkt dit waardevol. Het vrijwilligerswerk heeft hem geholpen toen hij zijn baan kwijt raakte om toch actief te blijven en niet in een gat te vallen. Meindert: “Dit was een lastige periode voor mij. Dat je van thuis zitten niet vrolijker wordt heb ik ervaren. Depressie ligt dan op de loer. Om me niet in nativiteit te verliezen was het belangrijk dat ik dit kon gaan doen. Van daaruit kwamen er steeds meer mooie dingen op mijn pad. Naast mijn werk bij Revalidatie Friesland ben ik ook betrokken geweest bij verschillende goede doelen, als collectant of bij inzamelingsacties.”

Nog even door

Hoe lang Meindert nog vrijwilliger blijft kan hij niet inschatten. Over 4 jaar wordt hij 70, maar hij is nog jong van geest. Onlangs stapte hij zelfs nog in het huwelijksbootje! “Zolang ik me fit voel en er nog steeds zoveel voldoening uit haal blijf ik dit werk nog wel even doen. Het werken als vrijwilliger is voor beide partijen prettig. Voor de patiënt, maar ook voor mij. Je bouwt in korte tijd ook een band op met mensen door de persoonlijke gesprekken en de afleiding die je kunt bieden. Het is enorm waardevol, voor beide kanten.”, aldus Meindert.